projektbeskrivelse

5C er en af Københavns mest benyttede buslinjer og kommer geografisk og kulturelt gennem talrige forskellige kvarterer og områder. 5C kan køre os til kultur og natur og hjem igen, og ruten er spækket med steder, der inviterer til oplevelse, fordybelse, debat og meget mere. Kirker og kulturhuse er der mange af langs 5C’s rute, og dem vil vi i V Coloris ud at besøge i 2023. På koncertrækken 5Concerts, som vi indledte d. 23. marts i Kapernaumskirken i København NV, skal vi ud i otte forskellige kirker/kulturhuse langs 5C’s rute og spille koncerter med det formål at udforske 5C’s potentiale som kulturguide. 

Vi udtænker programmet for hver koncert med inspiration fra og relation til det enkelte lokalområde og kirkens historie mm., og til at supplere os vil vi til hver koncert invitere et antal gæsteartister, såvidt muligt nogen med tilknytning til det enkelte sted og kvarter, så hver koncert får sit særpræg, sin fortælling og sin attraktionsværdi. Som hovedregel vil koncerterne vare 60-70 min., og efter koncerterne vil der være mulighed for at indtage lidt vådt og tørt fra lokale producenter/forhandlere.

Movia, der er ansvarlig for Københavns buslinjer, er en af vores samarbejdspartnere ifm. 5Concerts. De vil hjælpe med at reklamere for koncerterne, hvis idé og koncept de bakker meget op om. Desuden optog vi i slutningen af marts en reklamevideo i en 5C-bus, som skal op at rulle på skærmene i 5C-busserne i forbindelse med vores koncerter. Ligeledes arbejder vi på at blive Movia/Soundvenue Månedens Kulturator i november måned, hvor to af koncerterne på 5Concerts finder sted.

Målet med 5Concerts er at få folk i Sundby til at føle sig forbundet med folk i Husum. At få skærpet opmærksomheden hos de mange mennesker, der bor langs 5C’s rute, på kulturen og historien i deres eget kvarter såvel som i de andre af rutens nabolag. At få både lokale og tilrejsende til at opdage de mange og rige muligheder for kulturelle oplevelser, som 5C kan føre dem til. 

Med 5Concerts henvender vi os til voksne i alle aldre, beboere langs 5C’s rute og alle musik- og kultursultne borgere, både tilrejsende og lokale. Som man kan fornemme via vores måske utraditionelle samarbejde med Movia og udgangspunktet i en busrute, som folk fra alle sociale lag har et forhold til, håber vi også at kunne nå ud til nogle, som måske ikke er vant til at gå til klassisk koncert, og dette skal hjælpes på vej af et appetitligt koncertformat og engageret formidling i en indbydende og uformel stil. Visse af koncerterne vil være mere specifikt målrettet børn og familier, hvorved vi også vil få formidlet underholdende lokale musik- og kulturhistorier i børnehøjde.