V COLORIS QUINTET

Once Upon… Infinity

2022

1. udgave: Once Upon... Infinity.

Endnu en festival? Over hele det lille Danmarks territorium overtager små og store festivaler konstant næsten hele året rundt, og toppen er naturligvis i sommermånederne. Uanset om du kan lide heavy metal, strik, æbler eller klassisk kammermusik, kan du finde den rigtige festival, og hvad er der ikke at lide ved det? Det er ifølge os noget af det smukkeste ved den danske iværksætter- og samfundsmentalitet.

Så vi tænkte, at vi skulle bidrage lidt, ikke kun ved at spille på forskellige kammermusikfestivaler hvert år, men også ved at arrangere en musikfestival på egen hånd. Hvis historien, timingen og konceptet er specielt nok, er der helt sikkert plads til en festival mere.

Det tog fart på et tidspunkt halvvejs gennem 2021, hvor vi talte om det kommende jubilæum for Carl Nielsens prominente blæserkvintet opus 43. Vi lavede research og besluttede, at vi gerne ville fejre 100-året for den første offentlige opførelse af stykket den 9. oktober 2022, da det er et så specielt og vigtigt stykke musik, som naturligvis især betragtes som det her i Danmark, men internationalt er det også meget rost, og vi syntes, at formidlingen af historierne bag skabelsen af stykket og historien om tiden omkring det kunne få meget rumklang her i 2022.

2022

Vi opdagede, at Paul Hindemiths og Arnold Schönbergs blæserkvintetter delte en historie med Nielsens, og fra da af tænkte vi på at lave en fest i festivalskala. Men det, vi faktisk drømte om inderst inde, var at arrangere en kammermusikfestival, der kunne vende tilbage hvert år på de samme datoer, og selvom vi er blæsere er vi meget mere inspirerede af andre musikere end vores egen race, så denne festival af selvfølgelig burde ikke være et nørdet blæseinstruments samling, snarere en intelligent pitchet fejring af højkvalitets kammermusik.

Vi kan godt lide at fortælle historier med vores spil. Det er alt hvad musikfremstilling handler om, og derfor valgte vi den generelle titel Once Upon… for vores festival. I år skal vi fortælle historier om uendelighed, og de næste år vil historierne handle om andre ting.