V COLORIS QUINTET

Once Upon… Curiosity

2023

2. udgave: Once Upon… Curiosity.

Endnu en festival? Overalt indenfor vores lille land Danmarks grænser afløser små og store festivaler konstant hinanden næsten hele året rundt, og de mest fyldte festivalmåneder er naturligvis sommermånederne. Uanset om du kan lide heavy metal, strik, æbler eller klassisk kammermusik, kan du finde den rigtige festival, og hvor skønt er det ikke? Det er ifølge os noget af det smukkeste ved den danske iværksætterånd og kærlighed til foreninger.

Så vi tænkte, at vi skulle bidrage lidt, ikke kun ved at spille på forskellige af vores kollegers kammermusikfestivaler hvert år, men også ved at arrangere en musikfestival på egen hånd. Hvis historien, timingen og konceptet er god(t) nok, er der altid plads til en festival mere.

Det tog fart på et tidspunkt halvvejs gennem 2021, hvor vi talte om det kommende jubilæum for Carl Nielsens prominente blæserkvintet opus 43. Vi lavede research og besluttede, at vi gerne ville fejre 100-året for den første offentlige opførelse af stykket den 9. oktober 2022, da det er et så specielt og betydningsfuldt værk, naturligvis især betragtet som sådan her i Danmark, men også internationalt har værket længe været på en fremmarch der bare fortsætter og fortsætter, og vi mente, at formidlingen af historierne bag værkets tilblivelse og om de bagvedliggende omstændigheder kunne vække meget genklang her i 2022.

2023

Vi opdagede, at Paul Hindemiths og Arnold Schönbergs blæserkvintetter delte en historie med Nielsens, og fra da af tænkte vi på at lave en fejring i festivalskala. Men det, vi inderst inde drømte om, var at arrangere en reel kammermusikfestival, der kunne vende tilbage hvert år på det samme tidspunkt, og selvom vi er blæsere, er vi primært inspirerede af musikere, der spiller (på) noget andet end os selv, så denne festival skulle selvfølgelig ikke være et nørdet blæseinstrumentstræf, men en intelligent vinklet fejring af højkvalitets kammermusik.

Vi kan godt lide at fortælle historier med vores spil, og for os at se er det, præcis hvad livemusik handler om. Derfor valgte vi den generelle titel Once Upon… for vores festival. I år skal vi fortælle historier om uendelighed, og de næste år vil historierne handle om andre ting.